Klassisk hvalbiff med hvitløksmør, stekt sopp og parmesan

Made by nature

Ikon: Stoppeklokke
80 min
Enkel
Middels
Avansert
Klassisk hvalbiff med hvitløksmør, stekt sopp og parmesanKlassisk hvalbiff med hvitløksmør, stekt sopp og parmesan

Klassisk hvalbiff med hvitløksmør, stekt sopp og parmesan

Hvalkjøttet viser seg fra sin aller beste side i denne retten. Dette er klassisk hvalbiff, stekt i panne og servert med godt tilbehør.

Dette trenger du til fire porsjoner:

Ca 800 gram hvalbiff
Nøytral olje
Meierismør
Grovkvernet salt og pepper
Ca 400 gram sjampinjong
1 – 2 bakt hvitløk
Saften av ca en halv sitron
2 ss finkuttet persille


Tips:

Bruk gjerne annen type sopp, kantareller er også godt til denne retten.

Slik gjør du det:

Start med å bake hele hvitløk i ovnen på 160 grader. Hvitløken skal bli myk og gyllen. Avhengig av ovn og størrelse på hvitløk kan dette ta opptil 1,5 time.

Skjær hvalbiffen i tykke, gode skiver. Krydre biffene med grovkvernet salt og pepper. Stek biffene i glovarm panne med litt olje i, ikke stek for lenge. Biffene kan godt ha en rød kjerne. Snu biffene og trekk panna til side. Ha i en god klatt smør.La biffene hvile mens du tilbereder resten av retten.

Kutt sjampinjong i grove biter. Ha litt nøytral olje og smør i stekepanna. Stek soppene gylne. Krydre soppen med grovt salt og nykvernet pepper.

Hvitløksmør:

Når hvitløken er myk og gylden tas den ut av ovnen. Ha godt med temperert meierismør i en bolle. Ha i sitronsaft fra ca en halv sitron og litt grovkvernet salt og pepper. Skjær av toppen på hvitløken og klem ut den karamellfargede innmaten. Bland alle ingrediensene godt sammen. Ha i finkutta persille til slutt.

Anrett biffen på et fat, legg på noen soppbiter og en god skje med hvitløksmør. Dryss over knust parmesanost til slutt.

Flere OPPSKRIFTER