Røkt hvalcarpaccio med tranebær og pepperrotkrem

Made by nature

Ikon: Stoppeklokke
25 min.
Enkel
Middels
Avansert
Røkt hvalcarpaccio med tranebær og pepperrotkremRøkt hvalcarpaccio med tranebær og pepperrotkrem

Røkt hvalcarpaccio med tranebær og pepperrotkrem

Røkt hval er en nydelig smaksopplevelse. Her er en variant full av spennende smaker. Prøv den som forrett eller smårett.

Dette trenger du til fire porsjoner:

Dette trenger du:

400 g røkt hval
5 dl tranebærjuice
sukker
2 ss tørkede tranebær
1/2 boks seterrømme
Pepperrotpasta
Lime
Salt og pepper
Olivenolje
Parmesan

Tips:

Prøv denne som forrett til et festlig måltid, gjerne med norsk hval som hovedrett.

Slik gjør du det:

Skjær det røkte hvalkjøttet i tynne delikate skiver som anrettes på en tallerken.

Kok tranebærjuice ned til ca. en desiliter sammen med en spiseskje sukker. Når juicen er nedkokt pisker du inn ni gode spiseskjeer god olivenolje og tilsetter de tørkede bærene.

Seterrømme piskes stivt sammen med pepperrot, salt, pepper og noen dråper limesaft. Denne kremen kan godt være litt sterk, men husk at pepperrotsmaken blir kraftigere når kremen får stå.

Legg godt med pepperrotkrem på de tynne skivene med hvalkjøtt og anrett vinaigretten over. I tillegg smaker det godt med grove skiver parmesan og kanskje noen nøtter eller ristede pinjekjerner.

Server som forrett med godt brød.

Foto: Stein Inge Pedersen
Oppskrift:
Umami Harstad

Flere OPPSKRIFTER