Produsenter

De norske produsentene av hvalkjøtt garanterer for en kvalitetsstandard som gir førsteklasses råvarer med god smak. Se etter kvalitetsmerket kjøtt for den beste smaksopplevelsen.

OM DE NORSKE Hval-PRODUSENTENE

Lofothval AS er et ledende merkevare-selskap innen kategorien viltkjøtt fra havet, lokalisert i vakre Lofoten. De startet produksjonen i 2006, og har fokus på kvalitet, innovasjon og tilgjengelighet. De jobber for å kunne tilby forbrukeren de beste produktene med viltkjøtt fra havet til alle anledninger. Kjøttdeig, grytekjøtt og hvalbiff er i sortimentet, og de leverer både ferskt og fryst hvalkjøtt til dagligvare, storhus-holdning og restauranter over hele landet. Lofothval Premium Hvalbiff finnes på menykartet hos flere av landets fremste restauranter. Deres målsetning er å levere kvalitet i alt de gjør, fra fangst til forbruker.

Lofothval AS
+

Lofothval AS

Gunnar Bergs vei 2 8300 Svolvær

Dagligvaresatsingen til Myklebust Hvalprodukter AS har blitt tatt godt mottatt i markedet hvor Myklebust Hvalprodukter har etablert en egen kvalitetsstandard; «Kvalitetshval fra Norskehavet». Dette betyr at bedriften har tatt et større verdikjede-ansvar for sine produkter, og følger eget «brandet produkt» fra fangst og helt ut til forbrukeren. Den integrerte verdikjeden med fangstskuta Kato og Myklebust Hvalprodukter har opparbeidet seg en solid posisjon, for å spille en viktig rolle i å øke den nasjonale omsetningen av hvalkjøtt - basert på kvalitet og leveransesikkerhet.

Myklebust Hvalprodukter AS
+

Myklebust Hvalprodukter AS

Nyvegen 3, 6488 Myklebost

Det som startet som et tradisjonelt fiskebruk med noen få ansatte, har gradvis utviklet seg til et av Nord-Norges største havbruksselskaper med nærmere 100 medarbeidere i sesongen. Karsten J. Ellingsen startet opp i Skrova i Lofoten i 1947. Etter det har flere generasjoner Ellingsen bidratt til å gjøre bedriften til det den er i dag. Vi er et havbruksselskap med hovedvekt på oppdrett, slakting, salg og eksport av laks. I vintersesongen produserer vi også hvitfisk – saltet eller tørket, i tillegg til mottak av hval.

Ellingsen Seafood AS
+

Ellingsen Seafood AS

Været 2, 8320 Skrova

Astrup Lofoten er en familiebedrift med lange tradisjoner lokalisert på Værøy i Lofoten. Vi produserer i hovedsak tørrfisk, lutefisk og hvalkjøtt. Vi fokuserer på førsteklasses kvalitet og bruker kun de beste råvarene. Astrup Lofoten eksporterer tørrfisk i hovedsak til Italia, og lutefisken er å finne både i de største dagligvarekjedene og i den fineste restaurant. Vi har også eget produksjonslokale for hvalkjøtt, og produserer av egen fangst.

Astrup Lofoten AS
+

Astrup Lofoten AS

8063, Værøy

Polargodt AS er et resultat av familien Klungsøyr Karlsen sitt engasjement i arktisk farvatn. I 1898 dro de første fangstskutene fra Møre på ekspedisjon til Ishavet for å fangste på de enorme ressursene i nordområdene. Fire generasjoner senere var Polargodt AS, med en tanke om å optimalisere utnyttelsen av ressursene i ishavet. I dag driver selskapet med sel- og hvalfangst og videreforedling av selprodukter. Tanken om å utvikle produkter å utvikle produkter basert på sel ble modnet gjennom flere år som fangstmann. Selskapet har i flere år arbeidet aktivt inn mot fiskerimyndigheter og forskningsmiljøet i Norge for at man sammen skal kunne skape en næring som utnytter ressursene på en forsvarlig og optimal måte.

Polargodt
+

Polargodt

Gnr 54 Bnr 38, 6070 Tjørvåg

Rowenta Produksjon DA
+

Rowenta Produksjon DA

Reine, 8390 Reine

Gunnar Klo AS ble etablert i 1909 i fiskelandsbyen Nyksund av Oluf Klo. I Nyksund ble det kjøpt fisk til produksjon av saltet og tørket fisk for eksport. I 1952 flyttet virksomheten til Myre. Gunnar Eilif Johan Klo og senere hans sønn Gunnar Henry Jarl Klo utviklet videre bedriften til det den er i dag. Tidlig på 1980-tallet kjøpte Gunnar Klo AS fiskefabrikken på Stø som er på nordsiden av Langøya i Øksnes. Fiskeværet Stø ligger nært et attraktiv fiskefelt, og i dag er Stø en viktig mottaksstasjon for bedriften. Produksjon av tørrfisk foregår på Stø i gode og naturgitte forhold.

Gunnar Klo AS
+

Gunnar Klo AS

Havnegata 3, 8430 Myre