En salat som både overrasker og begeistrer! Røkt hval, søt pære, kraftig blåmuggost og sprø valnøtter høres kanskje uventet ut, men sammen skaper de en smakskombinasjon som er balansert og rett og slett nydelig. Toppet med en frisk vinaigrette blir dette en rett som både overrasker og imponerer!
Dette trenger du:
Salaten:
Røkt hvalkjøtt skåret i tynne skiver
En god, grønn salat (hjertesalat, crispisalat etc.)
En halv pære
Ca 50 g blåmuggost (vi brukte Norzola)
En raus neve valnøtter
Vinaigrette:
3 ss god olivenolje
1 ss fersk sitronsaft
1 ss eplecidereddik
1 ss flytende honning
Slik gjør du:
Skyll salaten og kutt i grove biter. Bland alle ingrediensene til vinaigretten og vend salaten i denne. Kutt pæra i tynne båter og knus valnøttene lett. Bryt blåmuggosten opp i passelige biter.
Dander salaten på fatet, og legg deretter på pærebåtene, biter av blåmuggost, valnøtter og dander hvalkjøttet pent på toppen. Avslutt gjerne med et dryss flytende honning. Velbekomme!