Alt du lurer på om kvalitetsmerket norsk hval

Made by nature

Ikon: Stoppeklokke
Enkel
Middels
Avansert
Alt du lurer på om kvalitetsmerket norsk hvalAlt du lurer på om kvalitetsmerket norsk hval

Alt du lurer på om kvalitetsmerket norsk hval

Her finner du svar på vanlige spørsmål om Norsk kvalitetshval. Kvalitetsmerket er din garanti for at kjøttet er produsert etter strenge krav.

Hvorfor kjøpe kvalitetsmerket hvalkjøtt?

Kvalitetsmerket hval er norsk hval som er fanget, pakket og behandlet etter strenge kriterier slik at kunden får hval av beste kvalitet. Merket representerer komplett kunnskap om næringen – fra fangst til foredling. Norsk hvalkjøtt er en sesongvare som er tilgjengelig fersk fra april – september. Tilgjengelig frossen utenom sesong. Den gode holdbarheten til kvalitetsmerket hval gjør at dette er det beste kjøttet både fersk og frossen.

Norsk hval kommer fra en stor og stabil vågehvalbestand som er forvaltet på en bærekraftig måte. Produsentene blir kontrollert jevnlig i produksjon for å sikre deg at standarden følges. Norsk hval er rik på proteiner, vitaminer, mineraler, og ca. 200 gram hvalkjøtt dekker det anbefalte daglige inntaket av Omega-3-fettsyrer.


Hva innebærer kvalitetsstandarden Norsk Kvalitetshval?

Ikke all hval blir til kvalitetsmerket hval. Det er kun kjøtt fra hvalfangstfartøy registrert i Merkevareforeningen Norsk Hval som kan gi grunnlag for å sette på kvalitetsmerket på produktet. Likeledes er det kun registrerte produsenter som kan benytte seg av kvalitetsmerket Norsk Kvalitetshval. Bruk av kvalitetsmerket fordrer at de får en kvalitetsstandard å leve opp til i fangst og produksjon. Produsentene kontrolleres med jevne mellomrom for å sikre at forbruker får råvare av beste kvalitet.

Hvorfor er kvalitetsmerket hval dyrere enn annet hvalkjøtt?

Det legges ned ekstra arbeid i å ta vare på kvaliteten på råvaren, og det følger en egen kvalitetsstandard som alle fangstfartøy og produsenter må følge for å kunne merke med kvalitetsmerket. Dette for å sikre at kundene får norsk hval av beste kvalitet.

Hva er kvalitetsmerket hval?

Alt av hval som omsettes i Norge er vågehval, dette gjelder også kvalitetsmerket hval. Det som er unikt med kvalitetsmerket hval er at fangsten og produksjon følger en egen kvalitetsstandard med strenge krav til hele prosessen. Dette for å sikre best mulig kvalitet og smak på kjøttet til forbruker. Kvalitetsmerket er din garanti for at kjøttet er produsert etter standarden.


Hvordan skiller kvalitetshval seg fra annet hvalkjøtt?

Forskjellen ligger i fangst- og produksjonsprosessen. Kvalitetsstandarden legger opp til strenge krav i hele prosessen fra hav til marked. Dette for å gi deg høyest mulig kvalitet og holdbarhet på produktet. Smaksmessig er kvalitetshval unik.

Hvordan tilberedes hval?

Hval anvendes på samme måte som annet kjøtt, men det er viktig å passe på å ikke steke det for mye. Hval er saftig og smaksrikt viltkjøtt. Men siden det er magert oppleves det fort som tørt dersom det stekes for mye.

Se filmen om hvalkjøtt med superkokkene Gunnar Jensen og Jonathan Romano:


Hvalbiff er enkel å anvende, og anvendes til gryter, på grillen, wok, wraps, carpaccio, sushi og som biff. Det er utallige anvendelsesområder for kjøttet. For tips og ideer kan du gjerne se på alle oppskriftene våre.

Flere OPPSKRIFTER