Røkt hval har en nydelig, fyldig smak som passer perfekt i små, delikate serveringer. På nystekte blinier, med en skje rømme og litt frisk gressløk, får du en balansert og smakfull munnfull som er enkel å lage, og lett å imponere med. Dette er en rett som lar norsk hval komme til sin rett på sitt aller beste!
Dette trenger du:
Røkt hvalkjøtt
God rømme (Røros Rømme, Seterrømme etc.)
Finhakket gressløk
Blinis (Vi lagde våre av overskuddssurdeig, men de kan også lages som beskrevet under)
Blinis, ca 16 stk:
0,5 ts tørrgjær
1,5 dl helmelk
0,75 dl bokhvetemel
0,75 dl hvetemel
1 stk egg
1 ss smør
En klype salt
1. Rør ut gjæren i romtemperert melk. Visp inn mel til en glatt røre.
2. Skill egg og rør plommen og salt inn i røren. La svelle tildekket i ca. 1 time.
3. Smelt smør, avkjøl noe og rør inn. Stivpisk eggehviten og vend forsiktig med røren til en glatt pannekakerøre.
4. Stek små blinis i en varm panne med litt smør. De skal ha form som små lapper på ca. 5 centimeter. Stek gylne på begge sider og avkjøl på rist.
Servering:
Skjær kjøttet i tynne skiver. På hver blini legger du en god klatt rømme og røkt hvalkjøtt, før det hele toppes med et dryss frisk, finhakket gressløk.