Blini med røkt hval, rømme og gressløk

Made by nature

Ikon: Stoppeklokke
Enkel
Middels
Avansert
Blini med røkt hval, rømme og gressløkBlini med røkt hval, rømme og gressløk

Blini med røkt hval, rømme og gressløk

Røkt hval har en nydelig, fyldig smak som passer perfekt i små, delikate serveringer. På nystekte blinier, med en skje rømme og litt frisk gressløk, får du en balansert og smakfull munnfull som er enkel å lage, og lett å imponere med. Dette er en rett som lar norsk hval komme til sin rett på sitt aller beste!

Dette trenger du: 

Røkt hvalkjøtt
God rømme (Røros Rømme, Seterrømme etc.)
Finhakket gressløk
Blinis (Vi lagde våre av overskuddssurdeig, men de kan også lages som beskrevet under)

Blinis, ca 16 stk:

0,5 ts tørrgjær

1,5 dl helmelk
0,75 dl bokhvetemel
0,75 dl hvetemel
1 stk egg
1 ss smør
En klype salt

1. Rør ut gjæren i romtemperert melk. Visp inn mel til en glatt røre.
2. Skill egg og rør plommen og salt inn i røren. La svelle tildekket i ca. 1 time.
3. Smelt smør, avkjøl noe og rør inn. Stivpisk eggehviten og vend forsiktig med røren til en glatt pannekakerøre.
4. Stek små blinis i en varm panne med litt smør. De skal ha form som små lapper på ca. 5 centimeter. Stek gylne på begge sider og avkjøl på rist.

Servering:

Skjær kjøttet i tynne skiver. På hver blini legger du en god klatt rømme og røkt hvalkjøtt, før det hele toppes med et dryss frisk, finhakket gressløk.

Flere OPPSKRIFTER