Hval og variasjon på jordskokk

Made by nature

Ikon: Stoppeklokke
60 min
Enkel
Middels
Avansert
Hval og variasjon på jordskokkHval og variasjon på jordskokk

Hval og variasjon på jordskokk

Dette trenger du: 

 100g hvalkjøtt per person

Jordskokkpurè: 

100g skrelt jordskokk, kuttet i terninger

Fløte

Salt

Syltet jordskokk: 

1 stk. jordskokk kuttet i tynne skiver

50g sukker

50g epleeddik

50g vann

Syltet småløk:

12 stk. røde delikatesseløk, skrelt

140g sitronsaft

220g sukker

Ristede hasselnøtter, grovknust

Dette gjør du: 

Krydre hvalkjøttet godt med salt og pepper på hver begge sider før du heller litt olivenolje over kjøttet.

Stek kjøttet på høy temperatur i ca 30 sekunder på hver side.

Ta kjøttet ut av pannen og la det hvile mens du starter på jordskokkblandingen.

Legg på en skje med jordskokkpuré og dra utover tallerkenen.

Legg på jordskokkchips, syltet jordskokk, ristede hasselnøtter og syltet løk

Pynt jordskokkblandingen med karse.

Kutt opp pene skiver med hvalkjøttet.

Anrett hvalkjøttet ved siden av jordskokkblandingen.

Flere OPPSKRIFTER