Nydelig burgundergryte med norske grønnsaker og rødvin.
Dette trenger du til fire porsjoner:
Dette trenger du:
(4 porsjoner)
500 g hvalkjøtt
Olje eller margarin til steking.
1 løk i ringer evt. 5-6 sjalottløk
1 gulrot i biter
2–4 dl rødvin
2–4 dl storfekraft/buljong
(6 dl væske tilsammen)
1 ss hvetemel
salt
pepper
1 purre i ringer
Slik gjør du det:
1) Skjær kjøttet i terninger på 2 cm og tørk godt av det.
2) Ha litt olje/margarin i stekpanna, og stek kjøttet i 2 minutter. Tilsett løk og gulrot, og la det steke 2 minutter til. Dryss over melet og rør det inn i kjøtt/grønnsakblandingen. Tilsett kraft, rødvin, salt og pepper og kok opp. La det trekke i 15 minutter under lokk.
3) Tilsett purren skåret i skiver og knust/hakket hvitløk og la det hele stå og trekke i 20 min til.
Servér med kokte poteter.