Norsk hvalkjøtt som benløse fugler

Made by nature

Ikon: Stoppeklokke
40 min
Enkel
Middels
Avansert
Norsk hvalkjøtt som benløse fuglerNorsk hvalkjøtt som benløse fugler

Norsk hvalkjøtt som benløse fugler

Surret hvalkjøtt med bacon, rømme og allehånde.

Dette trenger du:

(4 porsjoner)

Ca. 600 g hvalkjøtt i tynne skiver
1 ts salt
1/4 ts pepper
1 ts allehånde
4 skiver bacon i biter
3 ss hvetemel
2 ss smør/margarin
2–3 gl kjøttkraft (terning)
1 dl lettrømme

Slik gjør du det:

1) Skjær baconet i like mange biter som det er kjøttskiver.

2) Dryss kjøttet med en blanding av salt, pepper og allehånde og legg et stykke bacon på hver.

3) Rull sammen og fest med tannpirkere.

4) Rull ”fuglene” i mel, salt og pepper og brun dem i margarin.

5) Hell på kjøttkraft og la dem surre under lokk ca. 15 minutter.

6) Hell på rømme og gi det hele et oppkok. Sjyen jevnes med litt maisennamel hvis den virker for tynn.

Serveres med kokte poteter eller makaroni og kokte grønnsaker.

Flere OPPSKRIFTER