Hval i brød med tørrsaltet bacon og mangokrem

Made by nature

Ikon: Stoppeklokke
15 min
Enkel
Middels
Avansert
Hval i brød med tørrsaltet bacon og mangokremHval i brød med tørrsaltet bacon og mangokrem

Hval i brød med tørrsaltet bacon og mangokrem

Grillet hval, servert i brød med salt bacon og mangokrem. Like enkelt som som det er godt. Se video med matblogger og fotograf Finn-Erik Rognan.

Dette trenger du til fire porsjoner:

600 gram hvalbiff

Salt og pepper

Olivenolje

8 pølsebrød

100 gram tørrsaltet bacon

1 mango

1 ss rømme

½ sitron, saften

Syltet rødløk

Fersk rød chili

Slik gjør du det:

Salte og pepre hvalbiffen godt. Gni den inn med god olivenolje. Stek den hel på grillen på medium-høy varme. Snu flere ganger. Ca grilltid er 10 minutter. Biffen skal være rå i midten.

Sprøstek bacon.

Kutt mango i biter og ha i en blender sammen med rømme og sitronsaft. Kjør til en glatt krem.

Gni chilien inn med olivenolje og svi den lett på grillen.

Varm pølsebrødene på grillen og legg opp retten. Start med finkuttete skiver av hvalbiff, så bacon, syltet rødløk og finkuttet chili. Topp det med mangokrem.

Flere OPPSKRIFTER