Hval i høstdrakt

Made by nature

Ikon: Stoppeklokke
Enkel
Middels
Avansert
Hval i høstdraktHval i høstdrakt

Hval i høstdrakt

Vinnerretten fra Norsk Hval sin konkurranse for elever på Restaurant- og matfag høsten 2025 blant hele 23 bidrag! En kreativ, nydelig komponert rett med fokus på sesongens råvarer - her får hvalkjøttet virkelig skinne!

Dette trenger du: 
Hvalbiff

  • 150–200 g hvalbiff 
  • 1 ss smør + 1 ts olje 
  • Salt og pepper 
  • 1 fedd hvitløk (valgfritt)
  • Litt timian/rosmarin (valgfritt)

Potetmos

  • 2 store poteter (ca. 250 g) 
  • 1 ss smør 
  • 0,5–0,75 dl melk eller fløte (til ønsket konsistens) 
  • Salt og pepper 
  • Litt muskat (valgfritt)

Soppstuing

  • 100–150 g sopp 
  • 0,5 sjalottløk eller 1 ss finhakket løk (valgfritt) 
  • 1 ss smør 
  • 1 dl fløte  
  • Salt og pepper 
  • 1 ts soyasaus eller balsamico for ekstra smak (valgfritt)
  • Litt persille (valgfritt)

Slik gjør du:

Kutt sopp i skiver og finhakk løk og hvitløk. Stek dette i litt smør og tilsett fløte. Smak til med salt, pepper og soyasaus. Skrell og kok poteter. Mos poteten, tilsett smør, melk eller fløte og smak til med salt, pepper og muskat. Tørk biffen og krydre godt med salt og pepper. Stekes i smør til den får en temperatur på mellom 51-57 grader. 

Flere OPPSKRIFTER