Eksotisk, krydret og bærekraftig. En smakfull overraskelse med norske råvarer i hovedrollen.
Dette trenger du:
Ca 500g hvalkjøtt
Marinade:
2,5 dl yoghurt naturell
2 båter hvitløk, presset eller finhakket
1 ss revet fersk ingefær
Saft av 0,5 sitron
0,5 ts chilipulver
1 ts malt koriander
1 ts malt spisskummen
En klype salt
Sausen:
1 løk, grovhakket
2 båter hvitløk
1. ss fersk, revet ingefær
4 ss nøytral olje
1 ts malt spisskummen
1 ts gurkemeie
1 ts chilipulver
1 ss garam masala
1 ss tomatpuré
1 boks hakkede hermetiske tomater (både finhakket og grovhakket funker)
1 dl creme fraiche
Salt og pepper
Øvrig tilbehør:
Ris
Naan-brød
Agurk
Frisk koriander
Forberedelser:
Del opp kjøttet i passe biter og ha i en bolle sammen med yoghurt, hvitløk, ingefær, sitronsaft og krydder. La dette marinere i kjøleskapet i et par timer.
Tilberedning:
Ha litt olje i en varm gryte. Stek løk, hvitløk og ingefær i et par minutter. Tilsett tomatpure og krydder, og deretter en boks hakkede hermetiske tomater. La putre samtidig som du i en varm panne har i litt olje, og steker kjøttet og marinaden. Kjøttet skal kun brunes, ikke gjennomstekes!
Deretter tar du kjøttet og restene av marinaden oppi gryta og tilsetter creme fraiche. La putre i 5 minutter og smak til med salt og pepper.
Servering:
Hval tikka masala serveres med det du måtte ønske av tilbehør. Vi anbefaler kokt ris, naanbrød og friske agurkbiter. Vel bekomme!