Juicy IPA-marinert hvalbiff

Made by nature

Ikon: Stoppeklokke
Enkel
Middels
Avansert
Juicy IPA-marinert hvalbiffJuicy IPA-marinert hvalbiff

Juicy IPA-marinert hvalbiff

Hvalkjøtt på en ny måte! Dette er kanskje ikke en kombinasjon du har prøvd før, mør hvalbiff marinert i en tropisk, humlerik IPA. Men nettopp derfor er det verdt å teste. Ølet tilfører dybde og fruktighet, og fremhever den rene smaken i hvalkjøttet på en helt ny måte. En oppskrift for deg som liker ærlige råvarer, og som er nysgjerrig på hva som skjer når man tør å tenke litt annerledes.

Denne oppskriften har vi fått av Magnus Jagland Kjeldsen.
Har DU en god hvaloppskrift du tenker burde deles? Send den gjerne til oss på Facebook, Instagram eller mail: post@norskhval.no. Husk å inkludere et bilde av god kvalitet!

Dette trenger du: 

Hvalkjøtt

Marinade:

1 boks juicy ipa-øl

1 ts god olivenolje

Salt og pepper

Saus:

Resterende marinade

3 dl kremfløte

Evt. litt sukkerkulør


Dette gjør du:

Forberedelser:
Bland sammen ingrediensene til marinaden, og legg kjøttet i. Sett i kjøleskap og la kjøttet marinere godt, gjerne over natten.


Hvalbiff:

Stek eller grill kjøttet etter din preferanse, og la hvile.

Saus:
Kok opp resten av marinaden og la denne reduseres til ca halve væskemengden er fordampet. Tilsett deretter en boks kremfløte, og la putre i noen minutter. For en litt dypere farge kan man tilsette noen dråper sukkerkulør.

Servering:

Skjær kjøttet i tynne skiver, og server med sausen og det tilbehøret som måtte friste. Vi anbefaler en deilig, kremete potetsalat, pommes frites - eller en frisk, grønn salat av sommerens grønnsaker.

Flere OPPSKRIFTER