Roastet hval

Made by nature

Ikon: Stoppeklokke
25
Enkel
Middels
Avansert
Roastet hvalRoastet hval

Roastet hval

Dette trenger du: 

Rødt hvalkjøtt (oppskriften tar utgangspunkt i en stek på 2kg)

Salt og pepper

Nøytral olje til steking

Roastet hvalkjøtt kan nytes med poteter, grønnsaker og valgfri saus, men det passer også perfekt til en carpaccio eller som tataki med ponzusaus.

Kjøttet tilbereder du på 25 minutter om det er ferdig opptint. Tilbehøret velger du.

Dette gjør du:

Bruk ferdig opptint hvalkjøtt. Kjøttet skal ha romtemperatur før tilbereding. Du kan lese mer om riktig tining av frossent hvalkjøtt her.

Krydre kjøttet med salt og pepper. Det er viktig å bruke rikelig med salt slik at smaken trekker skikkelig gjennom kjøttet.

Hell litt olje i en oppvarmet stekepanne før du så legger kjøttstykket oppi. Kjøttet skal stekes relativt kjapt på høy varme, stek til det får en stekeskorpe på alle sider.

Skru ned varmen og legg på et lokk slik at kjøttet dampes til det er ferdig.

La kjøttet hvile før servering.

Tips: 

Dampetiden vil variere avhengig av kjøttets tykkelse. Hvis dette er første gangen du damper kjøtt kan det være lurt å skjære i kjøttet og sjekke innsiden. Fortsett å dampe om den ikke er ferdig.

Ettersom hvalkjøttet inneholder mindre fett enn oksekjøtt, vil hvalkjøttet fort bli tørt hvis du steker det for lenge. Etter å ha stekt overflatene, vil man med damping kunne bruke restvarmen til å steke ferdig kjøttet. Dette gjør at kjøttet holder seg saftig.

Flere OPPSKRIFTER