Shish kebab med hval og nypotetsalat

Made by nature

Ikon: Stoppeklokke
25 min.
Enkel
Middels
Avansert
Shish kebab med hval og nypotetsalatShish kebab med hval og nypotetsalat

Shish kebab med hval og nypotetsalat

En spennende twist på grillen, der salt møter søtt og saftig hvalkjøtt får vist en helt ny side.

Dette trenger du til fire porsjoner:

600 gram hvalbiff
Salt og pepper
Olivenolje
1 løk
½ dl lønnesirup
½ rød chili
1 ts salt
Pepper

Nypotetsalat

7-8 nypoteter
2 vårløk
2 stangselleri
½ rødløk
1 ss finhakket fersk oregano
1 ss finhakket fersk timian
1 dl lett mayo
1 dl lett rømme
½ sitron, saften
1 ss sukker/søtning
½ ts salt

Slik gjør du det:

Skjær tynne skiver med hvalbiff og tre på grillspyd sammen med løk kuttet i grove terninger. Bland finhakket chili, lønnesirup og salt, og pensle dette på spydene. Grill på medium høy varme i ca 7-8 minutter. Snu underveis. Kjøttet skal være rått i midten.

Nypotetsalat

Kok nypotetene møre, behold skallet på. Skjær i terninger. Finsnitt vårløk, selleri og rødløk. Ha alt i en bolle sammen med urter og salt. Bland mayo, rømme, sitronsaft og sukker i en bolle for seg. Rør til sukkeret har løst seg opp. Hell dette over salaten og bland godt. Server grillspydene sammen med nypotetsalat.

Flere OPPSKRIFTER