Denne retten kombinerer mør og smakfull hvalbiff med en frisk og kremet potetsalat med eple, som gir et lett og friskt løft som passer godt til det smaksrike kjøttet. Et perfekt eksempel på hvordan hvalkjøtt enkelt kan brukes til sunne og gode hverdagsmiddager!
Dette trenger du:
Hvalkjøtt
Salt og pepper
Evt smør til steking
Potetsalat:
Ca 800g potet, kokt og avkjølt
3 vårløk
1 grønt eple
1,5 dl lettrømme
3 ss majones
1-2 ss sitronsaft eller eplesidereddik
Salt og pepper
Dette gjør du:
Hvalbiff:
Stek eller grill kjøttet etter din preferanse, og la hvile.
Potetsalat:
Kutt opp de kalde, kokte potetene, vårløk og eple i passelige biter og legg i en skål. Tilsett rømme og majones, og vend alt godt sammen. Smak til med salt, pepper og sitronsaft eller eplecidereddik.
Servering:
Skjær kjøttet i skiver, og server med potetsalaten som tilbehør. Velbekomme!