Mørt og smakfullt hvalkjøtt får følge av en nydelig grillet paprika- og fetakrem som virkelig får smaksløkene til å danse. En enkel, men imponerende rett med harmoniske smaker og en touch av det lille ekstra!
Dette trenger du:
Hvalkjøtt
Salt og pepper
Smør til steking
Grillet paprika- og fetakrem:
3 spisspaprika
100 gram fetaost
2 ss gresk yoghurt naturell
1 ss olivenolje
Salt og pepper
Øvrig tilbehør
Dette gjør du:
Hvalbiff:
Stek eller grill kjøttet etter din preferanse, og la hvile.
Grillet paprika- og fetakrem:
Sett oven på ca 225°C. Del paprikaene på langs og fjern frøene. Gni så inn paprikaen med olivenolje, og legg i en ildfast form med snittsiden ned. Sett formen i oven på og stek i ca 30 min, til skinnet har begynt å få noen sorte flekker. Bruk gjerne grillfunksjon! Når paprikaen er ferdig stekt og litt avkjølt skal man enkelt kunne dra av skinnet. Legg paprikakjøttet i en bolle sammen med de øvrige ingrediensene og stavmiks til en jevn krem. Smak til med salt og pepper.
Servering:
Skjær kjøttet i skiver, og server med sausen og det tilbehøret som måtte friste. Velbekomme!