Hvalgryte som biff bourgogne

Made by nature

Ikon: Stoppeklokke
90
Enkel
Middels
Avansert
Hvalgryte som biff bourgogneHvalgryte som biff bourgogne

Hvalgryte som biff bourgogne

Dette trenger du:

600 g norsk hval
200 g bacon
1 gulrot
4 sjalottløk
1/2 purreløk
fersk timian
fersk rosmarin
15-20 små cherrytomat
5 dl viltkraft
2 dl rødvin
smør
hvetemel
sukker
salt og pepper

Slik gjør du det:

1) Skjær hvalkjøttet i grove terninger
2) Brun kjøttet raskt på sterk varme før du tilsetter kuttet bacon og lar det frese lett.
3) Hell kjøtt og bacon over i en ildfast from. Ha litt mer olje i stekepanna.
4) Utnytt smaken som blir igjen i panna (ikke vask), nå skal grønnsakene stekes.
5) Kutt gulrot, sjalottløk og purreløk i grove biter og ha rett i steikepanna.
6) Kutt opp litt fersk timian og rosmarin og ha sammen med grønnsakene.
7) Fres til grønnsakene er gylne og hell dem over kjøttet i formen. Ha i cherrytomat , en ss smør og ei klype sukker i stekepanna og la det frese lett til tomatene blir blanke og sukkeret er karamellisert. Nå tilsettes også disse i den ildfaste formen.
8) Hell viltkraft over kjøtt og grønnsaker og visp inn 3 ss hvetemel i rødvinen før også den helles over kjøttet. Bland det hele godt.
9) Sett gryten i ovnen på 175 grader i minimum en time.

Tips:

Denne gryten kan gjerne lages et par dager i forveien og varmes opp før servering, smaken blir bare enda bedre. Server gjerne med potetpure eller ris.

Flere OPPSKRIFTER