Julesandwich med pannestekt hval

Made by nature

Ikon: Stoppeklokke
40
Enkel
Middels
Avansert
Julesandwich med pannestekt hval Julesandwich med pannestekt hval

Julesandwich med pannestekt hval

Julesandwich med pannestekt hval, pepperrotkrem, karamellisert løk med rosiner og appelsinskall er en perfekt rett å servere i alle selskapene nå frem mot og i julen. Lag den på små biter av brød, så har du nydelige kanapeer til juletapasen eller koldtbordet.

Dette trenger du: 

Hvalkjøtt (ca 150g per person)

Surdeigsbrød
Smør

Hvitløk

Bacon

Gressløk

Appelsin

Rosiner

1 økologisk appelsin, zest av skallet

2 ss rosiner, finhakket

Retten nytes med en deilig pepperrotkrem. Vi kan anbefale denne oppskriften fra matprat.no.

 

Dette gjør du: 

Varm en panne med litt olivenolje. Ha på løk og en klype flaksalt. Stek under omrøring. Karamelliseringen tar litt tid og må skje med forsiktig varme. Etter 5 minutter har du på appelsinzest og finhakkede rosiner. Stek videre. Etter totalt 15-20 minutter er det ferdig.

Stek store gode skiver av surdeigsbrød i en panne med meierismør. Bruk medium lav varme. Skivene skal bli nøttebrune og fine.

Stek hvalkjøttet i medium-varm panne med meierismør og 4-5 hele, knuste hvitløksfedd. Øs over smør mens du steker. Stek ca 2-3 minutter på hver side, avhengig av tykkelsen. Sluttresultat skal være medium-rå. Skjær i tynne skiver.

Bygg sandwichen med pepperotkrem, karamellisert løk, hval og sprøtt bacon. Dekorere med finhakket gressløk.

Flere OPPSKRIFTER