Røkt hval i mandelpotetlefser

Made by nature

Ikon: Stoppeklokke
30-40
Enkel
Middels
Avansert
Røkt hval i mandelpotetlefserRøkt hval i mandelpotetlefser

Røkt hval i mandelpotetlefser

Dette trenger du:

1 pakke mandelpotetlefser (ca 200 g)

Salt

50 g hvetemel

2-3 små sjalottløk

1 ss maisenna

Nøytral olje til fritering

Tyttebær

Sitronjuice  

110 g sukker  

1 ts pepper

Syltet rødløk

100 g rørosrømme

Fersk revet pepperrot

Lettrøkt hvalkjøtt

Dette gjør du:

Kutt opp tynne ringer av sjalottløk som du vender i maisenna.

Varm oljen opp til ca. 100 grader før du legger sjalottløkringene oppi. Skru deretter opp varmen slik at den er på 160 grader. Friter løken frem til den er gylden i fargen. Legg den så over på kjøkkenpapir for å trekke ut oljen før du smaker til med salt.  

Pisk rømmen stiv før du river fersk pepperrot og røkt hvalkjøtt oppi etterfulgt av sitronjuice og sukker. Hold tilbake litt hvalkjøtt til senere.  

Fyll lefsen med rømmeblandingen, fritert sjalottløk, syltet rødløk og tyttebær.  

Topp rullene med røkt hvalkjøtt og pynt til slutt med dill.

Flere OPPSKRIFTER