Smakfulle rotgrønnsaker og hval er noe av det beste norsk natur har å by på av råvarer, og denne nydelige høstsuppen inneholder begge deler! Helt perfekt når du trenger et varmende måltid som både metter og omtrent "lager seg selv".
Dette trenger du:
-Ca 500 g røkt kjøttpølse av hval (Vi brukte Kato Lettrøkt korv fra Myklebust Hvalprodukter)
-Ca 1,5 kg oppkuttede rotgrønnsaker (Vi brukte potet, kålrot, gulrot og knutekål)
-1 purreløk i biter
-Ca 2 liter vann (Noe av vannet kan også erstattes med kraft)
-3 buljongterninger
Slik gjør du:
Ha grønnsaker i en stor kjele og tilsett buljongterninger og væske og til det dekker godt over grønnsakene. Kok opp, og la putre i ca 15 minutter. Tilsett kjøttpølse i biter og purreløk. La putre videre i ca 10 minutter, eller til grønnsakene har blitt møre.
Serveres med flatbrød til. Vel bekomme!